воскресенье, 31 мая 2015 г.

Студентський профком 

        Інформація про роботу профспілкової організації 

     
      Первинна профспілкова організація студентів Луцького педагогічного коледжу об’єднує 52 профспілкові групи, що становить 100% профспілкового членства .
        У своїй діяльності ППО студентів педколеджу керується нормативними документами, а саме Конституцією України, Законами України “Про професійні спілки, їх права та гарантій діяльності”, Статутом Профспілки працівників освіти і науки України, Положення про ППО студентів Луцького педколеджу, згідно яких складена і затверджена Угода між профспілковим комітетом студентів і адміністрацією коледжу.
        Згідно Положення про ППО студентів педколеджу діяльністю організації керує профактив: голова профспілкової організації Хомярчук Алла Петрівна , члени профкому, до складу якого входять профорги груп (52 студенти). З них обрана президія у кількості 11 осіб, які очолюють роботу певних комісій: організаційно – масової (Ткачук Юля 2А, Вахула Людмила 2Д ), культмасової (Лукашук Олена 21 муз., Бортнік Настя 2Г ); житлово – побутової (Ліщук Олена 3Б,Гринкевич Галина 31 шк.),  комісії з інформаційного забезпечення (Савчук Ганна 3Д, Калиш Людмила 32 шк.). Серед членів президії обрані студенти, які координують роботу профспілкових груп певних курсів: 1-і курси – Ткачук Юля 2А, 2-і курси – Бортнік Настя 2Г, 3-і курси – Ліщук Олена 3Б, 4-і курси – Савчук Ганна 3Д.  Засідання профкому проводяться регулярно згідно Статуту (2 рази на півріччя), засідання президії відбуваються кожного місяця і при потребі, про що свідчать протоколи засідань.
       Основне завдання профспілкового комітету – бути опорою для студентів та захищати права усіх студентів разом і кожного зокрема, тому робота профкому спрямована на захист соціально – побутових інтересів членів профспілки; створення належних умов навчання і проживання, вчасній виплаті стипендій, участь у розділі стипендіального фонду. Особлива увага приділяється роботі з студентами пільгових категорій: сиротами, інвалідами, студентами з малозабезпечених сімей, студентами, постраждалими внаслідок аварій на ЧАЕС, студентами, батьки яких  брали участь в АТО.
       Згідно Угоди з адміністрацією закладу розподіл житлового фонду гуртожитку належить студентському профкому. Студенти поселяються згідно положення: за списками, які затверджені на профспілкових зборах груп: студенти з однієї групи проживають в одній кімнаті.  Особлива увага приділяється організації оздоровлення і відпочинку студентів.  Студенти пільгових категорій до 18 років мають можливість у літній період  оздоровитись за державні кошти у санаторіях чи базах відпочинку.   Студентський профком організовує і проводить комплексні навчально – тематичні і оздоровчі екскурсії “Моя країна – Україна”. За останні  роки їх було чимало: Київ, Почаїв, Вінниця, Умань, Кам’янець – Подільський, Хотин, Ужгород, Мукачево, Яремне, Ворохта, природничі екскурсії по Закарпаттю, Прикарпаттю, таємниці печер Тернопільщини. Цікавими і пізнавальними стали подорожі по Білорусії, відпочинок у Болгарії. У рамках реалізації проекту « Культурно-освітні візити в Європу» студенти відвідали культурні та історичні місця Польщі, Чехії, Німеччини, Франції. 
        Започатковано і проводиться засідання Школи профспілкового активу, на яких розглядаються питання соціального, юридичного захисту, організаційної діяльності, психологічні аспекти, тренінгові заняття. Доброю традицією стало проведення виїздних засідань на базі оздоровчих баз на Світязі, у Карпатах, санаторію «Пролісок», музею під  відкритим небом у Рокинях. Формуванню професійної компетентності, майстерності студентів сприяють семінари, практикуми, які організовує профком спільно із іншими студентськими об’єднаннями коледжу. Так,  був організований семінар-практикум «Туристсько-краєзнавча робота у підготовці фахівців у галузі дошкільної освіти» на базі оздоровчого табору «Сонячний» за містом. Студенти не тільки пізнали ази туристської роботи, а й самі взяли участь в туристичних змаганнях. Національно-патріотичному вихованню сприяла військово- патріотична гра «Зірниця», проведена при сприянні обласного центру туризму на території урочища Лопатень для студентів – бакалаврів.  Досвідом по організації і проведенні тренінгових занять по формуванню лідерських якостей ділились члени профкому з учасниками обласного методичного об’єднання голів студентських профкомів, яке проводилось на базі нашого коледжу.   Пізнавальними і корисними для становлення професійної майстерності проведені семінари спільно з науковим товариством «Життєвий проект особистості  від теорії до практики»; з соціально-психологічною службою коледжу «Стратегія особистісного зростання». Вже стало доброю традицією організація і проведення конкурсів на кращого профспілкового лідера. Профспілковий комітет організовує дозвілля студентів: вечори відпочинку, українські вечорниці, благодійні акції, різноманітні заходи по відзначенню державних, обрядових свят. Доброю традицією студентського профкому є вручення солодких призів і сувенірів (ручок, блокнотів) кожному студенту з нагоди свят святого Миколая, Дня студента. За ініціативою і організацією профкому студенти беруть активну участь у проведенні благодійних, тематичних акцій: “Подаруй усмішку дітям”, “Молодь проти СНІДУ” тощо.      
         Досвід роботи Первинної профспілкової організації студентів Луцького педагогічного коледжу вивчався відділом соціально – економічної та організаційної роботи Федерацією профспілок Волинської області. Про діяльність студентської профспілки висвітлено у журналі “Профспілки України” , газетах “Освіта України”, “Сім’я і дім”, “Ініціатива”, “Вісник коледжу”. ППО студентів коледжу у 2012 році брала участь у Всеукраїнській виставці «Розвиток соціальної активності студентів» у Києві, у Міжнародній виставці «Освіта і кар’єра – 2012» у Києві, за що була відзначена дипломами Міністерства освіти і науки, молоді і спорту та Національної академії педагогічних наук України.

Комментариев нет:

Отправить комментарий